
5199 nolu kanunun belediyelerle ilgili maddelerinde genel olarak;
Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasından bahseder.
Bu kanunun uygulanabilmesi için belediyeler, hayvan rehabilitasyon merkezleri kurmak zorundadır. Rehabilitasyon merkezleri ülkemizde “barınak“ olarak adlandırılır.
Barınaklar hiç de rehabilitasyon merkezi olarak çalışmazlar.
Barınağa giren hayvanlar; hastalık kaparlar, bakımsızlık, açlık ve kendilerinden daha güçlü hayvanların saldırısı yüzünden ölürler. Hayatta kalanlarsa hiçbir neden olmadan ömürlerini, kafeste tamamlamak zorunda kalırlar. Tabi eğer uyutulmaz ya da ormanlara ve ıssız yerlere belediyeler tarafından atılmazlarsa.
Bu nedenlerle, bir hayvansever olarak bulduğunuz, gördüğünüz yaralı ve hasta hayvanları barınaklara yollamayınız. Ambulans adı altında gelen araçlar, aslında hayvan toplama ve nakil aracıdır. Belediyeler, bu araçlarla toplamaları yapar, bu araçlarla ormanlara ve ıssız yerlere attıkları hayvanları ölüme terkederler.
Araçlarda hekim bulunmaz, herhangi bir tıbbi donanım bulunmaz, mesai saatleri dışında barınaklarda tıbbi ekip bulunmaz.
Barınaklarda herhangi bir ısıtma sistemi yoktur. Kafeslerin içi fayans kaplıdır. Her gün kafesler tazyikli sularla yıkanır. Hayvanlar her gün, hem bu tazyikli su işkencesine katlanırlar hem de gün boyu ıslak ve soğuk fayanslar üzerinde yaşarlar. Yaz, kış, 24 saat…
Yaralı ya da hasta hayvanın gerçekten iyiliğini düşünüyorsanız, en yakın kliniğe götürünüz.
Sokak hayvanının yeri sokaktır, alışık olduğu mahalledir. Bunun için mücadele ediniz.
#barınak #ölümkampı #hayvanhemşiresi #sahipsizhayvan #sokakhayvanları #sokakköpeğimahallesakinidir #sokakhayvanlarımahallesakinidir #satınalmasahiplen #vetnurse #minevural #hayvanhemşiresiminevural